TT Demo Haler
  • 2.2
  • 2.3
  • 2.4
  • 2.5
  • wowslider
  • 2.7
1 2 3 4 5 6


INFO VOOR BEZOEKERS

De TT van Haler is een gezellig evenement waar van alles te zien en te beleven valt. Zeer interessant voor de echte liefhebbers door de grote variëteit aan deelnemende rijders en voertuigen, maar ook superleuk entertainment voor degenen die wat minder bekend zijn met de klassieke motorsport: het ronken van de motoren, de lederen pakken van de rijders, de geur van olie (Castrol), het sleutelen aan de machines, je maakt het van dichtbij mee.

Op het feestterrein is ook een expositie van oude voertuigen en (in de expo-tent) memorabilia van de TT van 1938-1939. Daarnaast kan het rennerskwartier bezocht worden.

Demo-ritten

Bij deze TT gaat het niet om de snelheid, maar het gaat erom wie het meest constant rijdt. Daarom spreken we niet van een "race" maar van demonstratieritten of demo-ritten De renners rijden per klasse (van 50cc tot 500 cc en zijspan) 10 ronden over het parcours (ongeveer 15 min.). De volgende klasse begint direct aansluitend aan de vorige, er is dus vrijwel continu iets te zien op de baan. Er worden 2 manches gereden. Degene die over die 2 manches het kleinste tijdverschil heeft, is de winnaar.

Op zaterdag rijden de leden van het Classic Racing Team (C.R.T.). Dit is een vereniging voor oldtimer motoren uit alle landen, van de na-oorlogse periode tot begin jaren’70. 

Op zondag rijden de leden van de Historische Motor Vereniging (H.M.V.). H.M.V. richt zich over het algemeen meer op de historische racemotoren van Europese makelaardij tot en met bouwjaar 1968. 

Entree

Zaterdag- en zondagoverdag bedraagt de entree € 5,- per persoon. Je kunt dan op verschillende plaatsen langs de route kijken langs de binnenkant van het circuit,  De feestavonden op vrijdag- en zaterdagavond zijn gratis te bezoeken.

Loopbrug

Het feestterrein is tijdens de demo-ritten te bereiken via een loopbrug. Voor mensen die daar niet overheen kunnen is er een oversteekplaats die onder begeleiding gebruikt kan worden tijdens een pauze.

Bonnen (geen pin)

Er is natuurlijk iets te eten en te drinken op het feestterrein. Drank en broodjes worden betaald met bonnen (op het terrein verkrijgbaar, alleen contant). Bij de snackwagens kan met contant geld worden afgerekend.

Locatie en parkeren

Het feestterrein bevindt zich ter hoogte van Isidoorstraat 16. Vanuit de richting Stramproy of vanuit Neeritter / België ligt het gratis parkeerterreinen langs de Isidoorstraat. aan de west-kant van het circuit. Vanuit de richting Ell-Hunsel is er een parkeerterrein aan de oost-kant van Haler, ter hoogte van Mousset. Voor motoren van bezoekers staat het verharde Kerkplein als parkeerplaats ter beschikking (inrijden via de Sniekstraat / Pinxtenstraat, of vanuit richting Ell/Hunsel). 

Oordopjes

De motoren maken lawaai. Om gehoorschade te voorkomen is het verstandig om oordopjes te dragen als je dicht bij de motoren staat. Oordopjes zijn gratis verkrijgbaar bij de entree. 

Overnachten

Bezoekers die op loopafstand van het circuit willen overnachten kunnen terecht bij Camping Straoterhof aan de Hostertstraat of een kamer boeken bij vakantieboerderij HoffenterHof aan de Moosterstraat in Haler.
© 2020 TT Demo Haler
Website ontwerp: Marjolein Koper, Concept + Grafisch Ontwerp - Website Realisatie: Wabbes Media & Design.