Bezoekersinformatie

De TT van Haler is een gezellig evenement waar van alles te zien en te beleven valt. Zeer interessant voor de echte liefhebbers door de grote variëteit aan deelnemende rijders en voertuigen, maar ook een mooie ervaring voor degenen die wat minder bekend zijn met de klassieke motorsport: het ronken van de motoren, de lederen pakken van de rijders, de geur van olie (Castrol), het sleutelen aan de machines, je maakt het van dichtbij mee.

Demo-ritten

Bij deze TT gaat het niet om de snelheid, maar het gaat erom wie het meest constant rijdt. Daarom spreken we niet van een “race” maar van demonstratieritten of demo-ritten De renners rijden per klasse (van 50cc tot 500 cc en zijspan) 10 ronden over het parcours (ongeveer 15 min.). De volgende klasse begint direct aansluitend aan de vorige, er is dus vrijwel continu iets te zien op de baan. Er worden 2 manches gereden. Degene die over die 2 manches het kleinste tijdverschil heeft, is de winnaar.

Op zaterdag rijden de leden van de Historische Motor Vereniging (H.M.V.). H.M.V. richt zich over het algemeen meer op de historische racemotoren van Europese makelaardij tot en met bouwjaar 1968.

Op zondag rijden de leden van het Classic Racing Team (C.R.T.). Dit is een vereniging voor oldtimer motoren uit alle landen, van de na-oorlogse periode tot begin jaren’70.

Entree

Zaterdag- en zondagoverdag bedraagt de entree € 5,- per persoon, een weekendkaartje voor zaterdag én zondag kost € 7,50 (cash of PIN).  Je kunt op verschillende plaatsen langs de route kijken langs de binnenzijde van het circuit, bij Ons Dorpshuis kun je aan de buitenkant van het circuit kijken. De feestavonden op vrijdag- en zaterdagavond zijn gratis te bezoeken.

Locatie en parkeren

Het feestterrein bevindt zich ter hoogte van Isidoorstraat 16. Vanuit de richting Stramproy of vanuit Neeritter / België ligt het gratis parkeerterreinen langs de Isidoorstraat. aan de west-kant van het circuit. Vanuit de richting Ell-Hunsel is er een parkeerterrein aan de oost-kant van Haler, ter hoogte van Mousset, Isidoorstraat 2. Voor motoren van bezoekers staat het verharde Kerkplein als parkeerplaats ter beschikking (inrijden via de Sniekstraat / Pinxtenstraat, of vanuit richting Ell/Hunsel).

Oversteekplaatsen

Het feestterrein is tijdens de demo-ritten te bereiken via oversteekplaatsen op het circuit. Deze zijn alleen tussen de ritten door geopend en tijdens de pauzes. Het kan dus zijn dat u even moet wachten. Volg hierbij de aanwijzingen van de TT-vrijwilliger.

Consumptiebonnen

Er is natuurlijk iets te eten en te drinken op het feestterrein. Drank en broodjes worden betaald met consumptiebonnen (op het terrein verkrijgbaar, contant en pin). Bij de snackwagens kan met contant geld worden afgerekend.

Bij Ons Dorpshuis kan contant of met pin worden afgerekend, of met de bonnen die op het TT terrein zijn gekocht.

Oordopjes

De motoren maken lawaai. Om gehoorschade te voorkomen is het verstandig om oordopjes te dragen als je dicht bij de motoren staat. Oordopjes zijn gratis verkrijgbaar bij de entree.

Overnachten

Bezoekers die op loopafstand van het circuit willen overnachten kunnen terecht bij Camping Straoterhof aan de Hostertstraat of een kamer boeken bij vakantieboerderij HoffenterHof aan de Moosterstraat in Haler.

Info voor deelnemers

Wil jij graag meedoen aan de parade, expositie of Rookieklasse? Meld je dan van te voren aan. Deelname aan de demoritten is exclusief voor leden van C.R.T. en H.M.V. Meehelpen als vrijwilliger? Iets verder naar beneden vind je vrijwilligersinformatie.

Deelnemen parade

Wil je meedoen aan de parade over het parcours van de TT van Limburg van 1938-1939? Geef je dan van te voren op! Er is dit jaar een maximum aantal deelnemers en er zijn eisen waar je aan moet voldoen. Neem contact op met de organisatie. In verband met de Endurance Race is de verzamelplaats dit jaar in de parkeerweide TEGENOVER het circuit, en is de verzameltijd 18.00 uur aldaar. Daar wordt dan de verplichte instructie voor de parade gegeven, vertrek om 19.00 uur richting Ell. Let op: het Halerse circuit is vanaf ongeveer 17.45 dicht in verband met de Endurance. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaar om bij de verzamelplaats tegenover het feestterrein te komen (vanuit Ell / Hunsel rij je via de Sniekstraat. Vanuit Neeritter/ Molenbeersel ook via de Sniekstraat, vanuit Stramproy rij je zo tegen het verzamelterrein aan).

Deelnemen expositie

Heb je zelf een oldtimer tractor, auto of motor die je wil tentoonstellen op het feestterrein? Meld je aan bij de organisatie. Zorg dat het voertuig zaterdagochtend vóór 9.00 uur op het terrein is.

Deelnemen Rookieklasse

Ook dit jaar kun je weer meedoen met de Rookieklasse: voor mensen die graag eens zouden willen deelnemen aan de demoritten, of geïnteresseerd zijn in het classic motorrijden, maar zelf geen motor hebben. Voor € 200,- kun je een dag meedoen (dat wil zeggen 1 trainingsrit en 2 manches). Je krijgt dan de beschikking over een net gereviseerde 50cc Zundapp Motor, inclusief verzekering en brandstof.

Aankomst vrijdag

Ontvangst voor deelnemers op vrijdag is vanaf 10.00 uur. Bij aankomst meld je je bij de ingang, waarna er een camperplaats wordt toegewezen. Let op: houd de vluchtroutes en branddoorgangen vrij!

Aankomst zaterdag voor deelnemers

Let op: Het evenemententerrein ligt aan de binnenzijde van het circuit. Daarom is er een aparte aanrijroute. Kom je vanuit richting Eindhoven over de A2, neem dan afslag Weert Noord/ Stramproy, en rijd via Stramproy naar Haler. Zo kom je goed uit bij de Camperwachtplaats. Kom je uit zuidelijke richting, neem dan afslag Thorn / Ittervoort en rijd via Neeritter over de Sniekstraat naar Haler/Stramproy.

Vanaf de camperwachtplaats kun je tussen 12.00-13.00 uur de oversteek maken naar het rennerskwartier, of na 17.15 uur.

Zorg als deelnemer voor zichtbare deelnemersidentificatie!

Boodschappenservice

Omdat je als verblijver op het terrein er niet gemakkelijk af kan om boodschappen te doen is er een speciale boodschappenservice geregeld: als je op zaterdag voor 17.30 uur je boodschappen bestelt, bezorgt Spar Derksen uit Ell deze boodschappen om 19.00 uur in de Expositietent. Bestellen kan telefonisch (0495 551 285) of online via https://www.spar.nl/winkels/spar-derksen-304/. Afrekenen kan zowel contant als met de PIN.

Vrijwilligers en sponsoring

Vrijwilligers

Wil je ons meehelpen om van dit evenement wederom een succes te maken? Vrijwilligers zijn altijd welkom!

 

Opbrengst voor je vereniging
Je kunt je individueel aanmelden, of met een aantal leden van een vereniging (bijvoorbeeld je volleybalclub, Zij-actief, Kindervakantiewerk, etc.). Er gaat dan een gedeelte van de opbrengst (naar rato van het aantal gewerkte uren) naar je vereniging. Zo dragen jullie dus bij aan je eigen vereniging. Je kunt natuurlijk ook de Stichting TT opgeven als je vereniging.

Sponsoring

Under construction…

Historie

1938 – 1939

De TT race werd gehouden in 1938 en 1939 in de voormalige gemeente Hunsel, waartoe de kern Haler-Uffelse destijds behoorde. Deze race werd georganiseerd door Motorclub Roermondia en deed toen drie dorpen aan: Ell (start/finish), Hunsel en Haler. De Heemkundevereniging Hunsel heeft er enkele jaren geleden nog een mooi boekje van samengesteld. Die races waren grootse evenementen, met wel 30.000 bezoekers! Helaas gooide de oorlog in 1940 roet in het eten.

Nieuw leven

Huub Custers en Wim Baetsen, hobbyisten van oude motoren en brommers, besloten in het najaar van 2014 de stoute schoenen aan te trekken en een demorace of -rit te organiseren, naar aanleiding van die TT races in 1938 en 1939. De eerste TT demoritten Haler vonden plaats in 2015 en waren een groot succes! Inmiddels maakt de TT Haler deel uit van de kampioenschappen van 2 historische motorverenigingen: H.M.V. en C.R.T. Er waren vorig jaar zo’n 300 deelnemers.