TT Demoritten Haler

[de informatie wordt de komende weken aangepast aan het programma van 2023]

De volgende TT Demoritten met volledig programma zullen in 2023 zullen plaatsvinden en wel op 14-15-16 juli 2023. De Stichting Oldtimerclub Haler zal dan voor de zesde keer de demo-ritten met klassieke motoren organiseren op het wegcircuit (1,6 km) in landelijke omgeving. Er wordt in alle motorklassen gereden, inclusief de spectaculaire zijspan.

Motoren & meer

Op het evenemententerrein naast Isidoorstraat 16 kunnen toeschouwers niet alleen de motoren in actie zien, maar ook het rennerskwartier bezoeken, andere bijzondere oldtimers bewonderen in de expo-tent, genieten van een hapje en een drankje én ’s avonds van muziek. Op vrijdagavond wordt er een oldtimerparade gehouden over het oorspronkelijke circuit Ell-Hunsel-Haler.

Endurance rit

Ook in 2023 staat er een Endurance rit op het programma: “De 2 uur van Haler”. Dit is een uithoudingsrit voor de motoren. 25 teams  (1 motor + 2 rijders + 1 mecanicien zullen gedurende 2 uur over het wegcircuit rijden, met als doel met de klassieke racemotor de twee uur vol te maken. “De 2 uur van Haler” wordt dit jaar gereden op de vrijdagavond van 18.30 tot 20.30 uur.

Historische parade

Op de vrijdagavond wordt er een tocht over het oorspronkelijke circuit uit 1938-1939 georganiseerd: de stoet oldtimer motoren en andere oldtimer voertuigen vertrekt vanaf het feestterrein via Ell, naar Hunsel. Halverwege de doorgaande weg zal een “startsein” worden gegeven. Dan vervolgt de stoet zich via Hunsel terug naar Haler, waar een feestelijke avond wacht met muziek. Hier is volop gelegenheid om de motoren te bekijken.

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • Een heel rustig onderdeel van de TT van Haler is de binnen- en buitenexpositie. Oftewel “de expo”. Daarin laten we wat van de historie van TT Haler en de Nationale Wegraces zi...

  • Op zondag 23 april vanaf 12.00 uur vindt de jaarlijkse testdag in Haler plaats. De testdag is voor rijders van het CRT en HMV om hun machines na de winterstop opnieuw te kunne...

  • De TT van Haler draait niet alleen om ronkende motoren, er is ook muziek. Op vrijdagavond Overdrive Classic Rock en Rebels without a Clue. Op zaterdagavond Anderkovver. Vrij e...

Historie

1938 – 1939

De TT race werd gehouden in 1938 en 1939 in de voormalige gemeente Hunsel, waartoe de kern Haler-Uffelse destijds behoorde. Deze race werd georganiseerd door Motorclub Roermondia en deed toen drie dorpen aan: Ell (start/finish), Hunsel en Haler. De Heemkundevereniging Hunsel heeft er enkele jaren geleden nog een mooi boekje van samengesteld. Die races waren grootse evenementen, met wel 30.000 bezoekers! Helaas gooide de oorlog in 1940 roet in het eten.

Nieuw leven

Huub Custers en Wim Baetsen, hobbyisten van oude motoren en brommers, besloten in het najaar van 2014 de stoute schoenen aan te trekken en een demorace of -rit te organiseren, naar aanleiding van die TT races in 1938 en 1939. De eerste TT demoritten Haler vonden plaats in 2015 en waren een groot succes! Inmiddels maakt de TT Haler deel uit van de kampioenschappen van 2 historische motorverenigingen: H.M.V. en C.R.T. Er waren in 2019 zo’n 300 deelnemers.