De vrijdagavond: Endurance, Historische Parade en Revisited!

Dat er op zaterdag 20 en zondag 21 juli TT Demoritten zijn in Haler, dat is inmiddels wel bekend. Maar wat is er de vrijdagavond te doen – vandaag over 2 weken? Hieronder meer informatie over “De 2 uur van Haler”, de Historische Parade én de livemuziek van Coverband Revisited.

18.30 uur Endurance Race “De 2 uur van Haler”

Om 18.30 is de start van “De 2 uur van Haler”: een endurance race. Vijfentwintig teams -bestaande uit 2 rijders, 1 motor en 1 mecanicien- gaan de strijd aan met elkaar én met de techniek. Welke motor houdt het 2 uur vol, en welk team heeft dan het meest constant gereden?

In verband met de start om 18.30 is het Halerse circuit vanaf ongeveer 17.45 uur dicht. Wil je de Endurance race en de pitstraat vanaf het evenemententerrein zien? Zorg dan dat je op tijd (dus voor 17.45 uur) aanwezig bent. Wil je de Endurance race én de start van de Parade zien, blijf dan aan de buitenkant van het evenemententerrein. Je hoeft niet te verdorsten, er is ook een bar op het buitenterrein.

Historische Parade

Om 19.00 uur is de start van de Historische Parade: met oldtimer racemotoren en andere oldtimers brengen we een ode aan het oorspronkelijke circuit van de Nationale Wegraces van 1938 en 1939. Die gingen door Ell, Hunsel, en over de Hostertstraat – Boggelerstraat in Haler.  De Historische Parade zal over dit circuit gaan, en vanaf de buitenkant van het evenemententerrein via de Sniekstraat door Haler gaan (Fazantenstraat – Speltstraat – Isidoorstraat) richting Ell. In Ell op het plein is een stop, mensen kunnen de motoren bekijken. En nadat de lijnbussen gepasseerd zijn is er een vlagstart per klasse vanaf de Hoogstraat (ongeveer ter hoogte van de Dierenartsenpraktijk).

Via de Hoogstraat naar Hunsel, en dan via de Eikesstraat terug naar Haler (via Haler Centrum). In Hunsel is dit jaar geen stop.

Voor deelnemers aan De Parade geldt: geef je op via onze website. Er is een verplichte instructie rond 18.30 uur. Houd er rekening mee dat het Halerse circuit vanaf 17.45 is afgesloten. Dus kom op tijd, óf rijd via de Sniekstraat (de weg van Neeritter naar Stramproy). Je kunt wel nog door “Haler Centrum” rijden om vanuit Ell of Hunsel op de Sniekstraat uit te komen. Er is dit jaar ook een bar op het buitenterrein.

Coverband Revisited

Na terugkomst van de Parade en na de Endurance race -zo rond 20.30 uur- is het tijd voor een gezellig drankje op het evenemententerrein. En genieten van livemuziek! Dit jaar met Coverband Revisted (met Halerse gitarist!). Laat je met de oldtimers in je achterhoofd meevoeren op hun muziek uit de jaren ’50 – ’80.

Dit zeggen ze er zelf over: “Revisited wordt gevormd door ervaren en op elkaar ingespeelde bandleden uit Maasbracht, Haler en Maaseik.
Dirk Smits (drums) en Marco Leggieri (bas) vormen een solide ritmesectie en zorgen voor een stevige ondergrond waarop Jeremy Colson (gitaar) Tristan Frencken (gitaar & zang) en Jack van Leeuwen (keys & zang) moeiteloos kunnen vertrouwen en inspelen.

Kortom; Revisited staat garant voor een plezierige reis terug in de tijd waarbij afwisseling tussen zang en instrumentele leadpartijen het optreden diepgang bieden.”