Historische Parade 15 juli 2022

Op vrijdagavond 15 juli trekt de Historische Parade weer door Haler, Ell en Hunsel. De stoet oldtimer racemotoren en andere oldtimers brengen op deze manier een ode aan het oorspronkelijke circuit van de Nationale Wegraces uit 1938 en 1939. Dit was een Nationale motorracewedstrijd, ter voorbereiding van de TT van Assen. Die vond dus plaats in Ell, Hunsel, Haler en was in die tijd een enorme happening: er kwamen tienduizenden bezoekers op af…

De stoet vertrekt deze keer in Haler om 19.00 uur, over de Isidoorstraat en Hostertstraat richting Ell. In Ell zal dit jaar niet gestopt worden, in verband met een concert in de BMV. Er wordt over de Hoogstraat doorgereden naar De Groene Winkel in Hunsel. Daar is een korte stop, waarna er een vlagstart per klasse volgt via Hunsel, vervolgens Eikesstraat richting Haler.

Terug op het feestterrein in Haler kunnen de oldtimers nog van dichtbij bewonderd worden en er is dan livemuziek in de tent. Twee  Rockbands uit de regio treden voor u op: Overdrive Classic Rockband en Rebels without a Clue (gratis entree).