Terugblik 2020

Op de laatste dagen van dit bijzondere jaar is het tijd voor een terugblik. De voorbereidingen voor een mooie TT Haler waren al lang begonnen, de flyers waren klaar, het wegcircuit werd in een goede samenwerking tussen Gemeente Leudal en bedrijven in perfecte staat gebracht, de website werd vernieuwd. Maar zoals overal dit jaar gooide Corona ook voor de TT Haler roet in het eten. Helaas…

De Stichting Oldtimersclub Haler ging echter niet bij de pakken neerzitten. Dankzij de flexibiliteit van landeigenaren en -gebruikers kon het gewassenschema op het laatste moment omgegooid worden: in 2020 mais en in 2021 weer gras. Daardoor is de mogelijkheid gecreëerd om de komende jaren van het huidige TT-terrein gebruik te blijven maken.

Op 18 juli – in het oorspronkelijke TT-weekend- werd met een kleine ceremonie het nieuwe wegdek officieel ingewijd. En met een mini-historische parade door Ell en Hunsel en een “spontane” ontmoeting van vrijwilligers werd het oorspronkelijke TT-weekend toch een klein beetje gevierd.

(foto Dorien Deckers)

En er werden nieuwe plannen gesmeed om klassieke rijders toch de gelegenheid te geven om hun machines op het circuit van Haler te laten rijden: een “Try-out” in september.

Try-out

Op 5 september konden dan 165 rijders met 187 motoren in een strak programma per klasse het wegcircuit op – onder strenge voorwaarden en helaas zonder publiek. Het rennerskwartier was deels op de parkeerplaats ingericht en deels in het weiland bij G. Teeuwen (waarvoor dank!). Alle klassen waren zo goed als vol: veel liefhebbers grepen de kans om tóch nog een keertje de weg op te mogen dit jaar. Er was een klein buitje bij de start van de eerste serie, de rest van de dag werd gelukkig met goed weer gereden.

Je zag de rijders genieten en de “crew” -keurig met mondkapjes- natuurlijk ook. De Halerse organisatie was speciaal trots op een nieuw lokaal team: Team Clerkx, dat voor het eerst acte de présence gaf. Renner Peter Clerkx kreeg het zijspanvirus te pakken toen hij een paar jaar geleden in de pauzerit van de TT Haler een rondje in de zijspan mocht met Ilse de Haas. Deze keer was er in de pauze het Halerse debuut van de F1-zijspan van Bert en Edwin van Lier: een machine van weer een heel ander kaliber.

De Stichting Oldtimersclub Haler kijkt heel tevreden terug op deze geweldige dag in september en wil dit moment aangrijpen om een aantal mensen te bedanken: de gemeente Leudal,  landeigenaren/gebruikers en Camping Straoterhof voor de medewerking. Het CRT, de HMV en de Black Mamba’s voor de fijne samenwerking. Rijders en hun helpers voor het begrip voor alle (Corona-)regels en hun inzet om het zo te laten slagen. En last but not least onze vrijwilligers, zonder wie dit nooit gerealiseerd had kunnen worden en de mensen van Haler! Heel erg bedankt!!

(foto Bert van Lier)

 

De organisatie kijkt alvast uit naar het weekend van 16-17-18 juli 2021, waarin we hopelijk weer samen van een ouderwets weekend “TT van Haler” kunnen genieten, mét publiek. Tot die tijd: blijf gezond!

(overige foto’s: Theo en Annemarie Triphof)